Om dina MC-kläder går sönder

mc-kläderTrasiga MC-kläder behöver inte slängas om de går att laga. Men är det MC-kläder som har skydd sydda i sig ska man skicka in kläderna till sitt försäkringsbolag där de bedömer om kläderna ska ersättas eller inte. När man har kraschat med sina MC-kläder och hjälm ska man inte använda dem igen innan en besiktningsman har tittat på dem. Skyddsutrustning som MC-kläder, hjälm och stövlar går också oftast på hemförsäkringen. Man ska inte använda skyddsutrustning som man har kört omkull med eftersom sprickor osv. i skydden gör så att det inte skyddar som det ska, och skydden kan rent utav skada dig om du kör omkull med samma skyddsutrustning igen. En spricka i visiret på din hjälm kan sticka dig i ansiktet om du inte skickat in din hjälm efter en krasch och fått den besiktigad. Även om du inte ser några ytliga skador på dina MC-kläder och vidare utrustning ska du se till så att allt är helt innan du använder det igen. Försäkringsbolagen brukar vara väldigt noga med att kolla upp skyddsutrustning och MC-kläder som du har kraschat i eftersom de kan bli en fara för dig istället för att skydda dig.