Ditt barn och ditt kreditkort

kreditkortI dagens samhälle får barn sämre och sämre uppfattning om vad pengar är och vad det innebär. Kreditkort gör att vi har slutat använda kontanter, vilket gör att barnen inte längre ser pengarna försvinna på samma sätt och är därför inte medvetna om hur värdefulla pengar verkligen är. De verkar också få uppfattningen att pengar kan man bara gå och hämta på bankomaten om man behöver det, pengar tar aldrig slut. Men är det ditt betalkort som gör att de ser det på det sättet? Eller är det du som gör det? Vissa påstår att det är föräldrarna och inte deras kreditkort som är anledningen till att barn tappar begreppet om pengar. De är fler vuxna som sätter sig i skuld, och barnen får då uppfattningen att det är okej, att om dina egna pengar tar slut så är det bara att låna av banken igen. Och om man dessutom då använder ett kreditkort så förstärks den uppfattning barnet får att pengarna aldrig tar slut, eftersom pengarna inte fanns till att börja med. Och nu vill väldigt många företag sänka åldern för att kunna ansöka om ett kreditkort. Vad tycker du att vi ska göra åt det?