Papperskulor – pyssel

flirtkulorNär inspirationen brister på bildlektionen finns det ingenting som livar upp så mycket som lite nya idéer. Och tro mig, det behöver inte vara så svårt. Med hjälp av papperskulor kan ungarna få skapa egna dockor, tomtar och troll som dom sedan kan ta med sig hem. Piprensare blir armar och rep kan bli hår. Sedan är det bara att rita dit öga, näsa och mun. Det behöver inte vara svårare än så att pyssla med papperskulor och glöm inte att barn ofta uppskattar det enkla. Det är roligt att få tänka själv, vara kreativ och hitta på egna lösningar. Ofta ser barn möjligheter och har en bra fantasi: allt kan bli fantasifigurer med lite kreativa tankar.

En fördel med papperskulor är att dom finns i många olika storlekar. Det gör att figurer i olika former enkelt kan byggas ihop. Kulorna kan staplas på varandra och bilda allt ifrån halsband på tråd till snögubbar. Papperskulor är ett pyssel som passar för alla årstider. Varje ny årstid kan ni göra någonting typiskt, vid jul en tjock tomte, vid påsk en kyckling, vid hösten ett troll med trind mage. Bara fantasin sätter gränser.