Akrylfärg och dess uppbyggnad

akrylfärgAkrylfärg är uppbyggd med färgpigment och akrylbindemedel. Polyakrylat är också något som finns i akrylfärg tillsammans med polymerakrylat. Polyakrylat är polymer som bildats via en kemisk reaktion tillsammans med akrylsyraester. Plymerakrylat däremot är en fuktare, som till exempel också kan användas för att behålla fuktigheten i en låda för cigarrer. De färgpigment som finns i akrylfärg är inte lika många som de färgpigment som finns i till exempel oljefärg. Akrylfärg går också att använda att måla med på nästan alla sorters ytor. Akrylfärg är också användbart när du ska måla väggar inomhus till exempel, eftersom akrylfärg torkar snabbt och ger en jämn lyster. Tack vare att akrylfärg är såpass smidig så går det att rulla ihop målningar målade med akrylfärg utan att de förstörs. Däremot ska man inte förvara målningar målade med akrylfärg med de målade sidorna mot varandra. Man behöver oftast inte skydda målningar med akrylfärg så noga eftersom de håller måttet ändå. Vill man så kan man måla med fernissa över målningen så kommer den att hålla bättre. Är det en målning på en vägg med akrylfärg, speciellt om det är offentligt, så kan det vara en dra idé att skydda med fernissa dock.